Niby karp to ryba świąteczna, ale ja lubię go o każdej porze roku.
Tym razem upiekłam go na grillu:)
Dzień wcześniej zamarynowałam w przyprawach.
Składniki:
Tym razem upiekłam go na grillu:)
Dzień wcześniej zamarynowałam w przyprawach.
Składniki:
- Karp ok. 2 kg
- 1 op pieprzu cytrynowego Prymat
- 1/2 op. ziół prowansalskich
- 1/2 op. rozmarynu Prymat
- 1 po. soli ziołowej Prymat
- 3 listki laurowe
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- sok z dwóch cytryn
- 1/2 szklanki oleju
- 1/4 szklanki wody
Wszystkie składniki wymieszać i zanurzyć w nich pocięte na kawałki ryby. Trzymać w marynacie przynajmniej 12 godzin, oczywiście w lodówce.
Piec na grillu z każdej strony przez kilka minut. Podawać z sałatką (klik TU)
Zrobiłem super smak pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCzy tak przyprawiona rybę można piec w całości czy lepiej w kawałkach
OdpowiedzUsuń